Nov automobil na kredit sa rokom otplate sedam godina

Bez autora
Nov 19 2010

Najpovoljniji krediti za kupovinu automobila na tržištu su subvencionisani zajmovi za kupovinu „punta” koji se proizvodi u Kragujevcu. Oni koji žele da kupe na kredit neki drugi model mogu da se odluče između kredita u evrima, sa kamatnom stopom od 11 do 19 odsto i zajmova u dinarima sa kamatama većim od 20 odsto. Najpovoljniji auto na našem tržištu je domaći „punto”, a u ponudi je više modela. Najjeftiniji je „actual”, koji košta 6.999 evra. Cene svih modela mogu da se snize i za 1.000 evra ako klijent u okviru programa „staro za novo” doveze stari automobil na reciklažu. U tom slučaju rata na sedam godina iznosi 84 evra. Kamata za kupovinu „punta” uz pomoć države je 4,5 odsto godišnje, a rok otplate sedam godina. Brojni su i oni čije apetite ne zadovoljava „punto”, pa se odlučuju za komercijalne kredite banaka. Krediti u evrima su po pravilu (mada ne uvek) jeftiniji od kredita u dinarima, ali nose valutni rizik.

Nov automobil na kredit sa rokom otplate sedam godinaNajpovoljniji krediti za kupovinu automobila na tržištu su subvencionisani zajmovi za kupovinu „punta” koji se proizvodi u Kragujevcu.

Oni koji žele da kupe na kredit neki drugi model mogu da se odluče između kredita u evrima, sa kamatnom stopom od 11 do 19 odsto i zajmova u dinarima sa kamatama većim od 20 odsto.

Najpovoljniji auto na našem tržištu je domaći „punto”, a u ponudi je više modela. Najjeftiniji je „actual”, koji košta 6.999 evra. Cene svih modela mogu da se snize i za 1.000 evra ako klijent u okviru programa „staro za novo” doveze stari automobil na reciklažu. U tom slučaju rata na sedam godina iznosi 84 evra. Kamata za kupovinu „punta” uz pomoć države je 4,5 odsto godišnje, a rok otplate sedam godina.

Brojni su i oni čije apetite ne zadovoljava „punto”, pa se odlučuju za komercijalne kredite banaka. Krediti u evrima su po pravilu (mada ne uvek) jeftiniji od kredita u dinarima, ali nose valutni rizik. Na primer, kome  je pre dve godine za ratu od 120 evra trebalo 9.600 dinara danas mu zbog rasta evra treba 12.840 dinara. Pojedine banke za ove kredite traže učešće od 15 do 30 odsto.

- Kredite odobravamo kako za kupovinu novih, tako i za kupovinu polovnih automobila. Uslov za kreditiranje kupovine polovnih automobila je da „polovnjaci” nisu stariji od 60 meseci na dan odobrenja kredita, niti stariji od 84 meseca u trenutku oplate poslednje rate - kaže za „24 sata” Snežana Bakić iz „Komercijalne banke”.

Dinarski krediti nemaju valutni rizik. „Folks banka”, recimo, nudi kredite u domaćoj valuti sa fiksnom godišnjom kamatom od 12,86 odsto, uz depozit od 20 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik